Mapa strony
Ciasta i wypieki
Amerykańskie ciacha z czekoladą
Aromatyczny wieniec świąteczny
Babeczki imbirowe z kremem
Bakłażanowe zawijańce z sosem paprykowym
Bezglutenowe makowe brownie
Chleb żytni na zakwasie
Ciastka owsiane
Ciasto marchewkowe z kremem z tofu
Ciasto z gruszkami i orzechami w karmelu
Ciasto z karmelizowanymi gruszkami
Cudownie proste muffiny czekoladowo-malinowe
Foccacia pugliese
Idealny chleb bezglutenowy z kaszy, wody i soli
Jaglana szarlotka sypana
Jagodowo-czekoladowe ciasto Kai
Jagodzianki z cytrynowym lukrem
Kokosowy tofurnik na zimno
Krakersy lniane dwuskładnikowe
Krakersy pełne dobra
Letnie ciasto czekoladowe z kokosową galaretką
Miękkie pierniki w czekoladzie
Najłatwiejsze ciasto w świecie, czyli placek jabłkowo bananowy
Owsiany chlebek bananowy – najprostszy
Pierniczki owsiane, jak marzenie
Pierniczki tradycyjne
Pleśniak z rabarbarem
Półrazowe, pomarańczowe ciasto korzenne
Puszyste ciasto czekoladowe
Rabarbar pod kruszonką
Surowa tarta z nerkowców
Szarlotka sypana
Tarta czekoladowa z bananami
Tarta z rabarbarem
Tofurnik na zimno, czyli wegański sernik czekoladowy
Waniliowy sernik wegański z kremem czekoladowym
Wegański mazurek
Wegańskie brownie z fasoli
Wegańskie ciastka orzechowe z czekoladą
Wegańskie drożdżówki dyniowe
Wieniec drożdżowy palce lizać
Wytrawne muffiny z ziołowym tofu
Dania główne
Aksamitny sos z fasoli i orzechów ze szpinakiem
Bakłażan faszerowany tofu, porem i żurawiną
Bigos świąteczny
Cieciorkowe spaghetti bolognese
Cukinia zapiekana z kremem soczewicowym
Cytrynowy ryż ze szparagami i gruszką
Cześć i czołem. I przepis na polentę w sosie meksykańskim
Dal, czyli potrawka po indyjsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka szparagowa z papryką i fistaszkami
Fasolka z boczniakami w śmietanowym sosie
Faszerowana cukinia z sosem fistaszkowym
Jesienne leczo
Kapusta z grochem
Kasza z sosem z porów i pieczonym kalafiorem i cieciorką
Kremowe ryżotto z bakłażanem
Kuskus ze śliwkami i pikantnym tofu
Lasagne a’la bolognese
Makaron w sosie „serowym” pod orzechową posypką
Makaron z sosem dyniowym
Makaron z sosem pomidorowym na czerwonym winie
Mamina młoda kapusta
Moje ulubione curry do personalizowania
Najprostsze danie ze strączków: ciecierzyca w sosie pomidorowo-orzechowym
Najprostsze placki z cieciorki
Naleśniki kukurydziane
Naleśniki z kaszą jaglaną i szpinakiem
Nibyryba po grecku
Ostry gulasz bakłażanowy
Pieczone burgery z buraka
Pieczone faszerowane bataty
Pieczone młode ziemniaki i tzatziki
Pieczone plastry kalafiora w obłędnej panierce
Pieczone samosy ze słodkim sosem paprykowym
Pieczone tofu w marynacie
Pierogi bezglutenowe
Pierogi z porowym farszem
Pierogi z soczewicą i orzechami
Placki z kukurydzy z wegańskim twarożkiem
Przegenialny tort z porów i pieczarek
Ratatouille Julii Child
Tagliatelle z cukinii z bakłażanowymi pulpecikami
Tofu (a’la boeuf) bourguignon
Tofu w delikatnym sosie orzechowo-pieczarkowym
Warzywa z woka w sosie sezamowo-kokosowym
Wegańska piccata
Wegańskie kumpiry z sosem orzechowym
Zapiekanka makaronowa z topinamburem
Zapiekany pęczak z dynią
Zawijańce z ciasta francuskiego
Zawijańce z kremową jaglanką
Zdrowy Pad Thai
Zielone burgery bazyliowe
Ziemniaki pieczone na trzy sposoby
Żytnie pierogi ruskie
Dania świąteczne
Aromatyczny wieniec świąteczny
Barszcz wigilijny
Bezglutenowe makowe brownie
Bigos świąteczny
Cudne pesto z rzeżuchy
Fasola wigilijna z masłem z orzechów włoskich
Kapusta z grochem
Miękkie pierniki w czekoladzie
Moje najlepsze wegańskie przepisy świąteczne
Nibyryba po grecku
Pesto z rzeżuchy bez lanego tłuszczu
Pieczeń grzybowa z sosem żurawinowym
Pieczeń z soczewicy i kaszy jaglanej
Pieczone pierożki świąteczne
Pierniczki owsiane, jak marzenie
Pierniczki tradycyjne
Pierogi bezglutenowe
Pierogi z soczewicą i orzechami
Pierożki świąteczne
Przegenialny tort z porów i pieczarek
Świąteczne pieczone jabłka
Świąteczny kompot ze śliwek
Wegański mazurek
Zupa migdałowa
Desery
Banany w cieście
Chlebek marchewkowy
Dyniowe crumble
Idealne pancakes owsiane – zamiast owsianki
Kanapkowy krem kakaowy bez wyrzeczeń
Krajanka marchewkowa z czekoladą
Kremowe lody owocowe
Królewskie śniadanie – zapiekany ryż z gruszkami
Naleśniki drożdżowe
Nice cream, czyli zdrowe lody z bananów
Pigwa w syropie
Rabarbar pod kruszonką
Świąteczne pieczone jabłka
Kotlety i pieczenie
Delikatne kotlety z tofu i szpinaku
Kotleciki gryczane w sosie zupełnie-nie-myśliwskim
Kotlety z jaglanki, szpinaku i cukinii
Kotlety z soczewicy i kaszy jęczmiennej
Pasztet z marchwi
Pieczeń grzybowa z sosem żurawinowym
Pieczeń w kruchym cieście
Pieczeń z grochu i orzechów
Pieczeń z soczewicy i kaszy jaglanej
Pieczone burgery z buraka
Pulpety z fenkuła i orzechów włoskich
Pulpety z pieczonego bakłażana w pomidorach
Roślinna frittata bez jajek
Seitan
Tofu burger
Wypasiony wegański burger białkowy
Zielone burgery bazyliowe
Napoje
Cold brew – kawa parzona na zimno
Idealne chai latte
Koktajl arbuzowo-nektarynkowy z miętą
Lemoniada rabarbarowa
Lemoniada z hibiskusa – zdrowa alternatywa dla napojów
Naturalny jogurt sojowy
Smoothie z melona i pietruszki
Świąteczny kompot ze śliwek
Wegański likier czekoladowy
Zielone smoothie – najlepsza multiwitamina na świecie
Pasty śniadaniowe
Bajecznie prosta pasta z soczewicy
Chrzanowa pasta kanapkowa
Cudne pesto z rzeżuchy
Cynamonowa pasta słonecznikowa z rodzynkami
Guacamole
Hummus klasyczny
Kanapkowy krem kakaowy bez wyrzeczeń
Krem orzechowy
Miętowa pasta z groszku
Najprostsze pesto pomidorowe
Pasta z bakłażana, czarnych oliwek i cząbru
Pasta z czerwonej fasoli
Pasta z fasoli i pieczonego buraka
Pasta z fasoli po polsku, czyli o smaku smażonej cebulki
Pasta z groszku i mięty
Pasta z pieczonej papryki i tofu
Pasztet pomidorowy z cieciorki
Pesto z natki pietruszki i prażonego słonecznika
Pesto z rzeżuchy bez lanego tłuszczu
Sałatka a’la tuńczykowa z cieciorki
Serek ziołowy ze słonecznika i sezamu
Twarożek z tofu
Sałatki i surówki
Alternatywa dla majonezu
Mamina młoda kapusta
Pobarszczowe zasmażane buraki
Sałatka a’la tuńczykowa z cieciorki
Śniadania
Banany w cieście
Chrupiąca granola
Granola na dobry start dnia
Granulatowa „jajecznica”
Idealne pancakes owsiane – zamiast owsianki
Jaglanica
Jaglanka z duszonymi, korzennymi jabłkami
Kapuśniaczek
Królewskie śniadanie – zapiekany ryż z gruszkami
Naleśniki drożdżowe
Naturalny jogurt sojowy
Omlet cukiniowy
Owsianka – dwa najlepsze przepisy
Roślinna frittata bez jajek
Wegański jogurt owocowy
Wegański jogurt owocowy
Sosy
Aksamitny sos z fasoli i orzechów ze szpinakiem
Alternatywa dla majonezu
Kasza z sosem z porów i pieczonym kalafiorem i cieciorką
Kotleciki gryczane w sosie zupełnie-nie-myśliwskim
Najprostsze pesto pomidorowe
Roślinny sos pieczarkowo-śmietankowy
Sos umami
Wegańska piccata
Wegański majonez ze słonecznika
Wegański sos serowy
Zupy
Barszcz ukraiński z mlekiem kokosowym
Barszcz wigilijny
Chłodnik z botwiny i kopru
Cytrusowy krem z batata
Krem z buraków z fistaszkową śmietanką
Miso, czyli rosół po japońsku
Ostra zupa dyniowo-pomarańczowa
Polska zupa azjatycka (a’la ramen)
Wegański kociołek meksykański
Wegański żurek
Zupa krem z białych warzyw
Zupa krem z kukurydzy
Zupa krem z pieczarek
Zupa krem z porów
Zupa meksykańska
Zupa migdałowa
Zupa pomidorowa z makaronem z cukinii
Zupa soczewicowa z mlekiem kokosowym